Boer zegt: theatrale route in Oldambt

Boer zegt: theatrale route in Oldambt

Reis mee langs de keukentafels en ontdek de verschillende kanten van het boerenbestaan in afwisseling met muziek, theater en kunst uit het Oldambt en omgeving.

Boer werd je niet. Boer was je. Boer was een zijn. Iemand was boer en bleef boer. Dat erfde je. Van vader, grootvader en verder terug. Dat gaf je door aan zoon en kleinzoon en verder. Boer zat in de genen. Maar hoe is dat vandaag? Is dat nog wel zo? Luister naar wat de BOER ZEGT.

Wat maakt u mee?

U reist per wagen, fiets en bus langs drie keukentafels van boerderijen in het Oldambt en terwijl de boer zijn maaltijd met u deelt vertelt hij zijn verhaal.

Wat is de stand van zaken? Wat gebeurt er met de boer en met de gezinnen?
Hoe gaan ze om met veranderingen? Wie zijn de boeren die overblijven?
Hoe gaat het eigenlijk? Hoe moet het in de toekomst? Zijn er opvolgers?

Tussen tafellaken en servet wordt u op verschillende manieren bijgepraat, middels interview van de boer. Onderweg van boerderij naar boerderij stopt u een aantal keren en wordt u tussen de akkers verrast met muziek poëzie dans en kunsten van bewoners van het Oldambt.

U eindigt weer bij het begin waar Arnold Veeman zijn boerenafkomst bezingt met een fles graanjenever op zijn keukentafel.

Informatie

Aanvang: 17.45 uur, vanaf 17.15 inloop. Startlocatie: Galerie De Groninger Kroon, Reiderwolderpolder 4, 9684 TK Finsterwolde.
30 & 31 maart en 1, 2, 6, 7, 8, 9, april
We gaan om 18.00 uur bij de boeren aan tafel!

De kaarten zijn online te bestellen via: www.buog.nl 

Zie ook