Bewust Wonen TV live! - theater over wonen in de jaren '70

Bewust Wonen TV live! - theater over wonen in de jaren '70

Filosoof Bram Esser en theatermaker Wabbesch Wabbesch brengen je terug naar de jaren ‘70 met de wervelende woonshow Bewust Wonen van TV-coaches Ramon & Etienne. Gecoproduceerd door De Verhalen van Groningen en Noorderzon.

Bewust Wonen TV live! - theater over wonen in de jaren '70

De jaren ‘70 hebben onherroepelijk hun stempel gedrukt op de inrichting van de stad Groningen. Denk alleen al aan het veelbesproken Verkeerscirculatieplan, een ultramoderne bloemkoolwijk als Beijum en de aanleg van Lewenborg met daarin de vooruitstrevende ideeën van tuinarchitect Louis Le Roy. Op welke manier werd er veertig jaar geleden nagedacht over de stad Groningen en wat zijn daarvan de gevolgen geweest? Filosoof Bram Esser en theatermaker Wabbesch Wabbesch brengen je terug naar de jaren ‘70 met de wervelende woonshow Bewust Wonen van TVcoaches Ramon & Etienne. Gecoproduceerd door De Verhalen van Groningen en Noorderzon.

De Verhalen van Groningen heeft in het voorjaar van 2018 diverse verhalencafés gehouden over de jaren ’70 in Groningen (onder andere over het ontstaan van Lewenborg, en over het Groninger studentenleven). De input werd gebruikt in o.a. tentoonstellingen en nu in een theaterproductie voor Noorderzon, een coproductie van Noorderzon en De Verhalen van Groningen.

Bekijk hieronder vast een trailer van de voorstelling:

Zie ook