Beurtvaart 2017

Beurtvaart 2017

Ontdek het Reitdiepgebied aan boord van een historische garnalenkotter.

Beurtvaart 2017

Dit voorjaar gaat de bijzondere dagtocht over het Reitdiep met de historische garnalenkotter ZK4  weer van start. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Visserijmuseum Zoutkamp en Stichting Het Groninger Landschap organiseren in het voorjaar en in de zomer van 2017 weer 12 mooie dagtochten in 6 weekenden waarin cultuur, historie en natuur worden gecombineerd. De kosten bedragen € 60,- per persoon. Op zaterdag vertrekt de Beurtvaart vanuit Zoutkamp, op zondag vanuit Groningen.

Tijdens zes weekenden in de maanden mei, juli en september kunnen deelnemers op de Beurtvaart weer  genieten van al het moois dat het Reitdiep en omgeving te bieden heeft. Tijdens de vaart op de historische garnalenkotter uit Zoutkamp komen door een bevlogen gids de verhalen van het unieke Reitdiepgebied tot leven.  Wist u dat in Garnwerd vroeger een veerpont voer? Bij het idyllische Café Hammingh aan het Reitdiep staat ’s middags een smakelijke lunch voor de deelnemers klaar. Daarna leidt een wandeling door het historisch dorpshart langs de vele monumenten van dit wierdendorp. Aan het begin en eind van de dag kan men een bezoek aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen en het Visserijmuseum in Zoutkamp brengen. 

De kosten voor dit unieke en uitgebreide arrangement bedragen € 60,- per persoon. Er kunnen slechts 12 personen per dag mee, dus reserveer snel om van een plek verzekerd te zijn. Boekingen verlopen via het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Groninger Landschap. Aanmelden kan bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum via: c.degroot@noordelijkscheepvaartmuseum.nl / 050-312 2202 of via de website van het Groninger Landschap: www.groningerlandschap.nl . Na aanmelden krijgt u het programma toegestuurd. Het vervoer met een taxi terug naar de opstapplaats is bij de prijs inbegrepen.

Vaarschema 2017

Op zaterdagen vaart de ZK4 van Zoutkamp naar Groningen (opstappen bij Visserijmuseum)

27 mei - 8 juli - 22 juli - 2 september - 16 september - 23 september

Op zondagen vaart de ZK4 van Groningen naar Zoutkamp (opstappen bij Noordelijk Scheepvaartmuseum)

28 mei - 9 juli - 23 juli - 3 september - 17 september - 24 september

Zie ook