Battlefield Tour: De bevrijding van Groningen

Battlefield Tour: De bevrijding van Groningen

Tijdens de aprildagen van 1945 was Groningen het toneel van een bloedige strijd tussen het Canadese leger en Hitlers soldaten. Voor de Canadezen was de slag om Groningen een van de zwaarste stadsgevechten. 

Battlefield Tour: De bevrijding van Groningen
Verwoestingen aan de noordzijde van de Grote Markt na de bevrijding in april 1945.

Deze Battlefield Tour begint op 5 september om 10:00 uur bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum aan de Brugstraat 24. Hier kunt u zich aanmelden bij de gids. We zullen eerst koffie/ thee drinken waar ook de introductie van de tour wordt gehouden. Hierna zullen we beginnen aan de 2,5 uur durende wandeling door de stad Groningen. Op verschillende plaatsen geeft de gids uitleg over de gebeurtenissen in april 1945 en toont u de sporen van deze gevechten die vandaag de dag nog steeds te zien zijn. De tour eindigt weer bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Na de Battlefield Tour op 5 september zullen we een bezoek brengen aan de tentoonstelling in het Noordelijk Scheepvaartmuseum over de bevrijding van Groningen in 1945. In deze tentoonstelling wordt de bevrijding in april 1945 per dag belicht, en de impact die de bevrijding heeft gehad op de inwoners van de stad. 

Zie ook