Architectuurtour – Gedroomde architectuur van Groningen

Architectuurtour – Gedroomde architectuur van Groningen

De Verhalen van Groningen organiseert in het kader van de Maand van de Geschiedenis droomritten door de provincie Groningen. Tijdens rondreizen in de museale bus de ‘DAM154’ kan het publiek op bezoek bij Groningse daad geworden dromen. Onderweg vertellen gidsen verhalen over de bestemmingen, het landschap en de geschiedenis. Op 17 oktober staat de busrit in het teken van bijzondere architectuur, ook architectuur die nooit gerealiseerd is.

Op 17 oktober rijden we een route door de stad en de provincie Groningen onder leiding van gids Jaap Ekhart. De route gaat langs nooit gebouwde architectuur. We noemen het: gedroomde architectuur.  

Omdat er dan tegelijkertijd ook weer niet al te veel te zien is, starten we onze dag met een verkenning van de vele Groninger gebouwen met opvallend gekleurde gevelkeramiek. Veel mensen kennen het werk, maar niet de naam van de maker: Anno Smith. We bezoeken een tentoonstelling over hem in het Groninger Museum. Vervolgens rijden we via Wehe den Hoorn naar Usquert, waar we het gemeentehuis bezoeken, ontworpen door de bekende architect Berlage. Ook nemen we een kijkje bij het project 1000 Huizen, een schitterend voorbeeld van wederopbouwarchitectuur. In één van de woningen drinken we een kopje koffie of thee en zien we een theaterstuk van de Groningse theatermaakster en actrice Alina Kiers.

Praktische informatie

De rit met de historische DAM154 begint en eindigen in de stad Groningen en duurt van ongeveer 12:00 tot 18.00 uur. De droomtocht kost € 20,- per rit, voor kinderen € 10,-. Voor €7,50 per persoon kunnen wij een lunchpakket voor u verzorgen. Kaarten + opgave lunch zijn vanaf 21 september te bestellen via de VVV Groningen: 0900-2023050 (€ 0.15/min),op het kantoor aan de Grote Markt 29 in Groningen of meld u hier aan.

Andere droomritten worden verreden op 3, 10, 24 en 31 oktober.

Door onverwachte omstandigheden kan het programma nog veranderen. Aan bovenstaande beschrijving kunnen geen rechten ontleend worden.

De DAM154, waarmee de droomrit wordt verreden. - Foto: De Verhalen van Groningen
De DAM154, waarmee de droomrit wordt verreden. - Foto: De Verhalen van Groningen

Zie ook