Archeologische avonden - Lezing Bjørn Smit

Archeologische avonden - Lezing Bjørn Smit

Na het succes van vorig jaar organiseert het Veenkoloniaal Museum ook deze herfst weer archeologische avonden. De lezingen zullen deels in het museum en deels in de Openbare Bibliotheek van Veendam plaatsvinden. 

Archeologische avonden - Lezing Bjørn Smit

Prehistorische vondsten en verdronken landschappen uit de Noordzee: onderzoeksgeschiedenis, oorsprong en wat dit ons vertelt ons over de steentijdbewoning in dat gebied

Bjørn Smit gaat in op de verdronken landschappen rond de Noordzee en de archeologische vondsten die  er zijn gedaan. Bjørn Smit is geboren in Wildervank en heeft aan de hand van zijn vader de eerste stappen gezet op het spoor van steentijdbewoning in de Veenkoloniën. Hij heeft archeologie gestudeerd aan de Universiteit van Groningen, met een focus op de steentijd. Vervolgens is hij in Groningen gepromoveerd op een onderwerp waarin de archeologische monumentenzorg van steentijdvindplaatsen in Noord-Nederland centraal stond. Sinds 2010 werkt Bjørn Smit bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort, waar hij betrokken is bij onderzoek en  advisering ten aanzien van steentijdonderzoek in West- en Noord-Nederland en de  aanpak van archeologisch onderzoek naar verdronken landschappen onder water (o.a. Noordzee/IJsselmeer).

Informatie

Kaartverkoop loopt via de museumbalie en de entree bedraagt € 3,50. De lezingen in het kader van de archeologische avonden beginnen alle om 20.00 uur.

Zie ook: www.veenkoloniaalmuseum.nl 

Zie ook