Pioniersgeest , Groningen Stad , Macht & Pracht , Wad & Water , Grensland

Verwachte thema's

De Verhalen van Groningen vertelt verhalen in een thematische samenhang. Door met een aantal thema’s per jaar te werken, realiseren we aandacht voor de actuele gebeurtenissen en activiteiten in de culturele wereld in de provincie. Door de wisselende thema’s trekken we op met steeds nieuwe inhoudelijke partners (archieven, musea, historische verenigingen, kunsten, festivals, etc.). U als bezoeker van deze website krijgt bij elk thema een bijzondere selectie van grote en kleine verhalen om doorheen te bladeren.

Foto: Elmer Spaargaren, www.beeldbankgroningen.nl (2290-5790)
Foto: Elmer Spaargaren, www.beeldbankgroningen.nl (2290-5790)

Enkele onderwerpen waar we in 2015 op deze manier in samenwerking aandacht aan zullen besteden zijn:

Levend Erfgoed: In samenwerking met het Huis van de Groninger Cultuur en verschillende andere partners gaan De Verhalen van Groningen op zoek naar verhalen rondom tradities en gebruiken: het immateriële erfgoed van onze provincie.

70 jaar bevrijding: Op de speciale themasite bevrijdinggroningen70.nl kunt u een overzicht vinden van alle activiteiten die in Stad en provincie zijn georganiseerd. Ook zijn er tal van verhalen van ooggetuigen van de bevrijding te lezen. 

Industrieel erfgoed: 2015 is het Europees jaar van het industrieel erfgoed. In Groningen zijn verschillende takken van industrie terug te vinden: soms verloren gegaan, soms nog altijd bloeiend. Denk aan de suikerfabrieken en scheepswerven, maar ook aan baksteen en strokarton en de bloeiende confectie-industrie. In samenwerking met verschillende partners willen De Verhalen van Groningen aandacht besteden aan dit thema.

Hendrik Werkman: In samenwerking met verschillende partners ontwikkelen De Verhalen van Groningen een wandelroute rondom een van de bekendste kunstenaars van Groningen. Meer informatie over de verschillende activiteiten die worden georganiseerd, vindt u op werkman2015.nl.

Wadden

Aan welk thema vindt u dat De Verhalen van Groningen ook aandacht moet besteden? Hebt u een idee, mooie verhalen of bijzonder (foto)materiaal? Neem contact met ons op, zodat we kunnen bekijken op welke manier we iets voor elkaar kunnen betekenen.