Vier mei herdenking in Scheemda met zangeres Linde Nijland

Op 4 mei vindt er in Scheemda een herdenkingsbijeenkomst plaats met het thema 'in vrijheid kiezen'.

<p>Kerk Scheemda</p>

Kerk Scheemda

Het nationale jaarthema van 2019 voor de 4 mei herdenking luidt ”in vrijheid kiezen”. We hebben recent in vrijheid gekozen voor de Provinciale Staten en we mogen binnenkort het Europees Parlement kiezen. Dat lijkt zo normaal, maar is dat ook zo? 

Programma

De openbare 4 mei herdenking in Scheemda vangt 4 mei 2019 aan om 19.00 uur in de middeleeuwse kerk van Scheemda met als sprekers Gemeenteraadslid dhr. J. Nieboer namens de gemeente Oldambt en dhr. H. van der Wal namens het 4 mei Comité Scheemda. Daarnaast zijn er voordrachten van maar liefst drie leerlingen van de OBS Eexterbasisschool: Dana Landman, Thijmen Udding en Shania Smidt.

Muziek

Dit jaar wordt de plechtigheid afgewisseld door een stemmig muzikaal intermezzo op het balustradepijporgel van organist Mathijs Suur uit Winschoten en een sfeervol optreden van de bekende zangeres Linde Nijland samen met haar instrumentalist Bert Ridderbos.

Uiteraard is bij de 4 mei herdenking in Scheemda de toegang gratis. Aansluitend wordt de stille tocht gelopen naar het Joodse monument van Scheemda waar rond 20.00 uur ook de 2 minuten stilte in acht wordt genomen.

Zie ook