‘Niet weggooien!’ - Laat uw voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog beoordelen door experts

Na het grote succes van vorig jaar organiseert het Noordelijk Scheepvaartmuseum op vrijdag 3 mei in samenwerking met het Oorlogs-en Verzetscentrum Groningen (OVCG), De Verhalen van Groningen, battlefield gids Joël Stoppels, het Dagblad van het Noorden en RTV Noord een middag in teken van de Tweede Wereldoorlog.

Nog altijd duiken bijzondere documenten en objecten uit de oorlogsjaren op. Soms bij een verhuizing, soms bij de sloop van een woning of zomaar bij het opruimen van een zolder. Deze objecten kunnen een bijzondere kijk geven op hoe mensen de oorlog en de bevrijding hebben beleefd.  

Kom langs!

Heeft u ook een brief, notitie, foto of object met een bijzonder persoonlijk verhaal? Of een mooie anekdote van uw (groot)ouders? Hoe hebben zij de bevrijding ervaren? Heeft u bijvoorbeeld een radio, knijpkat of bevrijdingsrokje? Laat ze beoordelen door het expertteam!  

Expertteam

Joël Stoppels, Reinder Smith, Anke Jongste en andere medewerkers van het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen beantwoorden uw vragen zo goed als mogelijk. Reinder Smith van RTV Noord vertelt anekdotes en Joël Stoppels vertelt over zijn objecten uit de oorlog. 

Een verslaggever en fotograaf van De Verhalen van Groningen zijn aanwezig om een samenvatting van de verhalen vast te leggen zodat ze er later bij de bezoeker op terug kunnen komen. Het verslag van vorig jaar kunt u hier vinden. 

Praktisch

De middag is van 13.00 tot 17.00 uur in het Noordelijk Scheepvaartmuseum (Brugstraat 24 in Groningen). Bezoekers hebben die middag gratis toegang.

Zie ook