Lezing: de Groninger culinaire geschiedenis

Imke Gerritsen verzamelt culinair erfgoed, handgemaakt keukengerei en de verhalen erachter. Op 7 december geeft zij een lezing over de Groninger culinaire geschiedenis. De lezing is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden.

Lezing: de Groninger culinaire geschiedenis
Dienstmeisje schilt aardappels bij familie Reinders. Foto D.N. Reinders, circa 1895-1897. Collectie RHC Groninger Archieven (2138-7741)

Culinair erfgoed heeft lange tijd niet de aandacht gekregen die het verdient. Maar de laatste jaren is er gelukkig volop belangstelling voor oude  recepten en technieken. Zo staan er nu bijvoorbeeld al vier culinaire tradities op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. Tijdens haar lezing zal Gerritsen meer vertellen over Groningse  tradities rondom voeding, en over geloof en bijgeloof rondom Groningse producten. En natuurlijk neemt zij ook wat te proeven mee.

Vroeger runde Imke Gerritsen samen met haar moeder, Carolina Verhoeven, het Culinair Historisch Kookmuseum in Appelscha. Tegenwoordig verzorgt zij workshops, evenementen, catering en lezingen met haar bedrijf Culivents en het Culinair Erfgoed Centrum. Onlangs won ze de Dutch Collector Awards 2016.

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Levend Erfgoed Groningen en vindt plaats in de hal van de Groninger Archieven, Cascadeplein 4, Groningen. Aanvang 20.00 uur (de zaal gaat open om 19.30 uur). Toegang is gratis.

Zie ook