Drijfverenwandeling

De Diepenring is de magische grachtengordel van Groningen. Al lang lokt ze bijzondere mensen uit de hele wereld (van Bono tot Bowie) en beschermt ons tegen al te opdringerige types (zoals de hertog van Alva en Bommen Berend). Verder is de Diepenring de ultieme plek voor 'mensen met een missie' zoals Herman Brood, Pim Fortuyn, Wubbo Ockels, Kim Feenstra, Aletta Jacobs, Ben Feringa en Arjen Robben. 

Drijfverenwandeling

Alternatieve stadswandeling

De Drijfverenwandeling is een alternatieve stadswandeling. Ga op stap met gids Paul Passchier (Tweelinck) en ontdek het casino van Herman, het huis van Pim, de roeiboot van Wubbo en de rechtbank van Kim. Treed in de voetsporen van deze en andere bekende Groningers. Ontdek hun drijfveren en die van jezelf. Ga je voor het succes van Robben, de macht van Fortuyn of de duurzaamheid van Ockels?

Open wandelingen

Er zijn open wandelingen op zondag 12 mei, 16 juni, 14 juli en 1 september. De start is om 14:30 uur bij het Peerd van Ome Loeks op het Stationsplein. Rond 17:00 uur eindigen we met een gezamenlijke versnapering aan het Zuiderdiep. De kosten bedragen 15 euro (inclusief versnapering).

Zie ook